Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AC/DC

 A kezdetek...

 Glasgow, Skóciában az 1960-as évek elején túlzsúfolt, primitív ipari város volt    mely nem sok jót ígért a szegény, munkás családoknak. A háború utáni Angliá-
  ból aki csak tehette Ausztráliába menekült, bedõlve az ausztrál kormány csábító politikájának. 1963-ban William és Margaret Young kilenc gyerekükkel ausztráliába emmigrál jobb lét reményében. Letelepednek Sydney, New South Walles negyedében.
Ebben az idõszakban az egyik idõsebbik fivér George Young, Johannes Jacob Hendrickus Vandenberg-gel (mûvésznevén: Harry Vanda) megalakítják a The Easybeats kvintettet mely a 60-as évek közepén ausztrália egyik legsikeresebb pop bandája. 1966-ban a banda átteszi székhelyét Londonba. 1970-es szétválásuk után a két alapítótag visszaköltözik Sydneybe ahol az Alberts Productions-nak dolgoznak. A The Easybeats, és bátyjuk George sikerei nagy hatással vannak Malcolm és Angus Youngra.
Malcolm gitározni kezd, könnyen átnyergel az akusztikus gitárról az elektromosra. Angus megörökli fivére akusztikus gitárját majd késõbb édesanyja egy sajáttal lepi meg. Malcolm abbahagyja tanulmányait 15 évesen és jövedelmezõ foglalkozást talál a Berlei Bras gépgyártó üzemben. 1971-ben csatlakozik egy Velvet Underground nevü zenekarhoz. A sors iróniája, hogy az énekest Brian Johnsonnak hívják.
1971-ben Gorge bátyjuk meghívja a fívéreit a Marcus Hook Roll Band zenekarba zenélni. 14 év és kilenc hónaposan Angus abbahagyja tanulmányait és egy soft pornó magazinhoz szegõdik el. 1973-ban a Velvet Underground feloszlik. Malcolm új négyest akar alapítani a klasszikus gitár, basszus, billentyû dob felállásban. Késõbb meggondolja magát és billentyûs helyett Angust kéri fel második gitárosként.
Elképzelése szerint kemény boogie-t játszanának, imidzsük pedig a hosszú haj és a sarkantyús csizma. A felállás: dobos Colin Burgess, basszus Larry Van Kriedt, ének Dave Evans, valamint a két Young fivér gitározik. A zenekar nevének egy vákum szivattyú hátoldaláról leovasva : AC/DC rövidítést adják. Elsõ fellépésük során egy Sydney beli klubban (Chequers) Rolling Stones, Chuck Berry és Beatles számokat játszanak nagy sikerrel. Megalakult az AC/DC !!!!!

Nálam, a legjobb Rock Együttes, az AC/DC !!!!! Nem igazán lehet megindokolni miért! Jó a stílus, a zene, a tagook.. mindeeeeen <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3